Loader


fotoveganly

VEGAN


Veganly is een thuisbasis voor betrouwbare vegan producten. Veganisten eten of gebruiken niets dat van dierlijke oorsprong is. Er bestaan momenteel al heel wat overheerlijke plantaardige alternatieven voor vlees, vis, melk, eieren, kaas, honing en andere zaken van dierlijke oorsprong. In de winkel bestaat de kans dat er toch dierlijke ingrediënten gebruikt worden in voeding, cosmetica of dergelijke. Geef deze misverstanden geen kans!

Waarom een plantaardige levenwijze?

Tegen dierenleed: als veganist spaar je per dag het leven van één dier en dit geeft een fantastisch goed gevoel!
Voor het milieu: veeteelt is de meest vervuilende industrie ter wereld & is verantwoordelijk voor een enorme CO2-uitstoot. 
Onze gezondheid: minder kans op zwaarlijvigheid, nier- hart- en vaatziekten, lagere cholesterolgehalte & preventie van osteoporose en diabetes type 2. Bovendien heb je veel minder een opgeblazen gevoel en haal je veel meer energie uit je dag!
Ons uiterlijk: een mooie, glanzende huid en clean, stralend haar.

fotoveganly

ZERO WASTE


‘Zero waste’ is een levensstijl waarbij je geen, of zo min mogelijk, afval produceert. Zero Waste gaat vooral over het minder kopen van dingen die je niet nodig hebt. Het voordeel is dat je minder hoeft op te ruimen of schoon te maken, wat zorgt voor een échte rustgevende ruimte. Bij Veganly is hiervoor van alles te vinden.

Negatieve gevolgen van Plastic

Dierenleed: veel dieren vergissen zich tussen plastic en hun voedsel, soms sterven ze of raken ze verstrikt in plastic.
Opwarming van de aarde: door de productie en verwerking van plastic komt veel CO2 vrij.
Schade aan zee: koralen aan zee nemen microplastics op en de prachtige koraalriffen dreigen uit te sterven.
Schade aan land: aardwormen nemen plasticdeeltjes op en verspreiden die over de fauna & flora van het land.
Onze gezondheid: microplastics kunnen wij opnemen via ons voedsel, nanoplastics zijn zo klein dat ze door onze celwanden heen kunnen. Deze gifstoffen zorgen voor ontstekingen.

fotoveganly

CRUELTY FREE


Cruelty free is een label voor producten of activiteiten die dieren overal ter wereld geen schade toebrengen of doden. Dierproeven voor cosmetica zijn al lang over de hele EU verboden, helaas is het in sommige landen verplicht voor ieder bedrijf om te betalen om hun producten te laten testen op dieren. Dit betekent dat sommige bedrijven hun ethische beleid de rug hebben toegekeerd en terug op dieren testen zodat ze deze markt kunnen bereiken. 

Negatieve gevolgen van Dierproeven

Lichamelijke beschadiging:
de dieren leven in kleine kooien en lijden of sterven aan pijnlijke experimenten.
Geestelijke beschadiging: psychische aandoeningen worden uitgelokt bij proefdieren door hen te confronteren met stresserende gebeurtenissen of leefomstandigheden.
Onbetrouwbaar: wij zijn anders samengesteld dan dieren waardoor de geneesmiddelen niet altijd werken op mensen.
Verspilling van geld: vaak falen experimenten waardoor het leed verlengt van mensen die wachten op effectieve geneesmiddelen.

fotoveganly

PALM OIL FREE


Palmolie zit in biobrandstof, snacks, chocolade, babyvoeding, cosmetica, schoonmaakmiddelen,... De productie van palmolie is relatief goedkoop en zeer populair. De enige eerlijke oplossing voor palmolie is overstappen naar duurzame, regionale landbouw. (olijfolie, zonnebloemolie of raapzaadolie)

Negatieve gevolgen van Palmolie

Ongezond: palmolie bevat veel verzadigd vet (±49%) wat de kans vergroot op zwaarlijvigheid en hart- en vaatziekten.
Afval: meststoffen en schadelijke chemicaliën van productie bedrijven komen terecht op het land en in het (drink)water.
Ontbossing: samen met de tropische regenwouden gaan hele ecosystemen voorgoed verloren en wordt het bestaan van allerlei diersoorten (apen, tijgers, koala's, olifanten,...) ernstig bedreigd.
Corruptie: uitbreiding van palmplantages gaat vaak samen met omkoping, corruptie en sponsoring vanuit verbazende hoeken.
Landroof: gebieden waar inheemse volkeren leven worden ingenomen voor palmoliegebieden.
Oneerlijk werk: de arbeiders doen gevaarlijk werk, zijn slecht betaald en soms is er sprake van kinderarbeid.

WELKOM BIJ VEGANLY

Veganly staat garant voor 100% vegan, plasticvrije, dierproefvrije en palmolievrije producten.

coming soon ,
watch us...


​​​​​​
Volg ons op Facebook & Instagram! heart